Indigo nr 50 har kommit hem igen

3 apr,2024

av Hans Englund
 

Året var 1993 när Olle och Monica Englund var på fest hos Bengt Lidmalm, som vid den tiden undersökte hur han skulle kunna utveckla den sportbil som senare blev Indigo.

I gästboken skrev Olle:

Härmed beställs Indigo med chassinummer 50 till Monicas 50-årsdag.

Själva leveransen skedde fem år senare, i den månad Monica fyllde 55. Olle hämtade Indigon själv och körde från Åmål till Landvetter i ösregn. Inte optimalt, men bilen kom hem.

Indigon var sedan en del av familjen under många år och den var med på olika tillställningar.

Till exempel en resa till England och Skottland med Indigoklubben. Klubbmedlemmarna såg utveckling av F1 motorer – och samma helg vann en bil med den motorn för första gången!

Under resan besöktes även Morganfabriken och på Skottland blev det whiskyprovning.

Det blev också träffar i Knutstorp med bankörning och övningar med förbundna ögon, Halmstad, Rosersberg, intervju för TV.
 
Litet kollage nedan med Olle, Monica, Monicas mamma Gerd, hennes rollator, son Hans, sonhustru Anna, sonson Johan och sondotter Sofia.

En gång när bilen var med på Tjolöholm Classic Motor lärde Olle känna Stefan som visade stort intresse för bilen.

Vid det tillfället var bilen dock inte till salu.

Senare, när Olle och Monica bestämde sig för att göra en jordenruntresa, var Olle redo att sälja Indigon till Stefan.

Vid försäljningen kom Olle och Stefan överens om att Olle kunde använda bilen då och då – till exempel vid den årliga bilkaravanen mellan Saabs och Volvos museer.

Indigon lånades även av Olles familj i samband med studentfirande.

Några år senare såg Olles son Hans att Indigon var till salu igen och i januari köpte Olle och Hans tillbaka den. Indigon med chassinummer 50 har därmed kommit hem igen.  Några bilder på nr 50 från resan till England 2005: