Kåge Schildt, Åstorp, Indigo #31

16 jul,2021

Vi fortsätter här presentationen av klubbens medlemmar och det blir en speciell artikel denna gången – läs själv om Indigo # 31 och hur man kan bli ägare till ännu en Indigo.

Denna underbara historia tar sin början en sommardag 2018. Jag sitter på kontoret och jobbar på eftermiddagen när Bob Kelly ringer:

-Du Kåge började han, nu har jag passerat 80 år för ett tag sedan och jag har bestämt mig för att sälja Indigon, kan du skicka över listan som vi har i klubben på intresserade köpare?

– Självklart kan jag det blev det plötsliga och något oöverlagda svaret som levererades efter några enkla knapptryckningar. Väl hemma om aftonen serverade Els-Mari utsökt mat, sannolikt med ett glas tillhörande vin. Då gick det upp för mig vad jag bidragit till under eftermiddagens stress:
– Att den absolut snyggaste av alla Indigo skulle kunna hamna i någons händer som kanske inte förstod värdet i denna skönhet.
– Hur innerligt korkat hade jag inte handlat denna eftermiddag?

På telefonen igen och Mr. Kelly svarar:
– Bob, skulle det inte vara mycket bättre att du och jag kom överens i denna affären istället vädjade jag?
– Såklart, blev svaret från Bob – ingen blir gladare än jag om jag får sälja den till dig! Därmed var ju affären i princip klar och när både köpare och säljare tidigt är överens så är köpesumman en enkel sak att komma överens om. Enklare än så är det inte att köpa den snyggaste Indigon!

-Bob Kelly och Bengt Lidmalm hade ett gemensamt förflutet på Volvo i olika befattningar och kände varandra ganska väl. En solig dag 1996 kom Bengt förbi i den orange Indigon med jeansklädsel och tyckte att Bob borde beställa en dylik. Bob som är en mycket vänlig man gjorde precis som Bengt föreslagit bortsett från att han kanske önskade justera bilens färg och klädsel. Två år senare var bilen klar för leverans och Bob åkte till Åmål.

Från en balkong i monteringsverkstaden kunde han nu beskåda sin beställning – en Indigo lackerad i Renault Spider Sport RE 535, något vackrare hade denna konstkännande man aldrig sett.

Det har blivit många fina Indigoturer i trakterna runt sommargården utanför Båstad under tjugo år berättar Bob. Speciellt för denna bilen är att det skall finnas en särskilt plåt eller gravyr bakom förardörrens klädsel där både köpare och säljare signerat köpet – har dock inte hunnit gräva/skruva i det ännu…