Ny ägare till Indigo #35 f.d. Markel Anderssons bil

17 jan,2022

Vi bad därför Oddvar Susegg att berätta lite om sig själv och naturligtvis hälsar vi honom välkommen i klubben.

Da har jeg blitt eier av en Indigo 3000 og som ny medlem i klubben, skal jeg skrive litt om meg selv. Jeg bor i Steinkjer i Midt-Norge og så langt jeg vet er jeg eier av den eneste Indigo 3000 i Norge. Så langt har jeg ikke fått bilen hjem. Jeg hadde et håp om å få hentet den før vinteren satte inn for fullt men det gikk ikke. Så, hvorfor Indigo 3000?
Litt mer om det senere men for meg er ikke biler kun et transportmiddel, noe som nok gjelder de fleste bilentusiaster.

  Meg med P 1800 S og premie i Heidal

Jeg er 65 år og har holdt på med biler, og en del endre kjøretøy, så godt som hele livet. Jeg har arbeidet som lærer i videregående skole (gymnasieskolan) mesteparten av mitt yrkesaktive liv. Der har jeg drevet med opplæring av bilmekanikere og traktormekanikere og har også undervist en del i matematikk. Jeg har fagbrev som bilmekaniker og hovedfag (nå: mastergrad) i fysikk fra Universitetet i Oslo, som er grunnlaget for undervisningskompetansen. Nå er jeg pensjonist.

I oppveksten hadde vi BM Volvo traktorer så lenge de produserte traktorer. Den første bilen vi kjøpte i 1972, var en brukt Volvo Amazon hgv, så Volvo var en sentral del i oppveksten. Senere har det gått mye på Volvo i familien, men også en del andre bilmerker. I dag har jeg en Volvo 1800 S, 1966-modell, som jeg renoverte for ca. 20 år siden. Jeg gjorde det meste av arbeidet selv, inklusive renovering av bakakselen. Det eneste arbeidet jeg satte bort var lakkjobben. Den siste bilen jeg renoverte er en Volvo PV 544, 1959-modell. Jeg har også en Volvo 142 Grand Luxe, 1971-modell og en Volvo 740 GLE, 1988-modell, som begge er i urenovert originalstand. 142-en var jeg på VROM med i 2019. Dette er jo for det meste «tradisjonelle» biler, som det finnes en del av.

Kanskje det kunne være en ide å skaffe seg noe mer spesielt, som det ikke finnes alt for mange av? Volvo har ikke så veldig mange spesielle biler. Volvo C70 er ikke så veldig vanlig, så det kunne ha vært en mulighet, men kanskje noe annet? Min bror har en fin C70 som ble kjørt fram foran inngangen til Volvomuseet på VROM i 2019 og presentert litt mer inngående. For en del år siden fikk jeg høre om Indigo 3000. Da den er bygd på Volvo drivverk og med et helt annet karosseri, fant jeg ut at jeg skulle prøve å få tak i en slik bil. Etter en del kontakter med klubben og kommunikasjon med selgeren, kjøpte jeg Indigo #35. Bilen skal jeg hente til våren (april?).

Min bror, hans sönner och meg

Det er en stor forpliktelse å eie en Indigo. Da det bare er 40 biler igjen, må bilen ivaretas etter alle kunstens regler. Det er jeg bestemt på å gjøre, på samme måte som jeg har gjort i 20 år med min 1800S. Det er en bil jeg heller ikke skal selge, men ha så lenge jeg lever. Indigoen skal jeg også ha så lenge helsa holder. Hvis bilen noen gang skal selges, må kjøper være entusiast og vise at vedkommende tar godt vare på bilen videre. Jeg kommer til å bruke bilen kun på sommerføre og helst i fint vær, men å unngå en regnskur på en kjøretur kan være vanskelig.

Tack Oddvar för en trevlig berättelse! //Kåge Schildt