vB Automotive

4 apr,2019

En ljusblå Indigo 3000 står med öppen huv.
Arbete pågår under huven.

I samband med en resa som handlade mycket om att träffa Indigoägare gjorde vi ett trevligt besök hos Frank Bergqvist på vB Automotive som bygger våra nya Indigo 3000R.

Vi – det är jag, Kåge Schildt samt Rolf Rodahl som hjälper mig mycket med skruvandet på våra Indigo.

Alla prov och certifieringar är klara sen början av december så nu pågår byggandet av de nya kundbilarna i Signatur Series 3000R för fullt.

Två bilar, en röd och en blå skall vara leveransklara inom en månad till engagerade och förväntansfulla beställare. Ytterligare sex bilar är beställda och skall påbörjas strax därefter.

I och med detta hoppas vi att proppen lossnat och att man nu kan gå från ett startupstadium till ett mer försäljnings- och produktionsorienterat arbete som är viktigast av allt.

För att säkra den närmsta framtiden så har vB Automotive lyckats hitta 35 nya motorer med dubbelturbo och annat fint som man köpt in tillsammans med ett fyrtiotal växellådor.

Motorerna ger sådär 300 + hkr så det blir ett litet lyft jämfört med 1990-talets Indigo…

En hel del andra förbättrings- och utvecklingsarbeten har naturligvis hängt med som Öhlins stötdämpare, air-condition, en bättre cabb och mycket annat – men såklart, en del ska hända på 20 år!

Delar av bilar där arbete pågår.
Arbete pågår på två st bilar.

Efter att dessa komponenter konsumerats blir det till att fundera över vad Indigo skall innehålla för kraftpaket och drivlinor framöver, här gäller det att på ett försiktigt sätt ta tillvara alla bilens ursprungliga egenskaper och kvaliteter.

Vi önskar Frank och hans personal lycka till och ser fram mot flera Indigo på vägarna i framtiden.