Günther Kvist

13 nov,2020

I mitten av 1990-talet jobbade Günther på Bildeve som är Volvos återförsäljare i Helsingborg och där föddes tanken på att skaffa en Indigo. Tjugo år senare passerade han von Braun Sportcars i Skene och tog en sväng in om för att för titta på lite kul sportbilar och som alltid – ha en trevlig pratstund med Torbjörn. I försäljningshallen fanns just vid det tillfället en ljusblå Indigo, den så kallade Chalmersbilen.

Bilen var inte till salu men Torbjörn viskade försiktigt att man planerade en ny Signature Series 3000 R. Lanseringen av den nya bilen skedde på nationaldagen den 6 juni 2017 och Günter var förstås på plats och efter detta var också beställningen lagd.

Ett år senare är Günther i Simrishamn i jobbet och på vägen hem via Hamngatan får han syn på 17 stycken Indigo i samband med klubbens årsmöte – det blev tvärstopp och en trevlig pratstund. Leveransdatumet ändrades dock ett antal gånger och blev till slut något år eller mer försenat och bilen leverarades slutligen under sommaren 2019. Som plåster på såren försågs bilen med lite extra utrustning som justerbara stötdämpare, kolfiberfront, lyxigare inredning, heldiffad bakaxel, cut out och hardtop som gör bilen lite unik. Detta är också den enda bilen i nya serien som heter Indigo och efterföljande bilar heter Lusitano.