Lars Crammer, Spånga (f. 1937) Indigo #24

19 dec,2020

Lars har en bakgrund som väg och vatteningenjör under hela yrkeslivet. I mitten på nittiotalet träffade han Lasse Bern som var en välkänd Volvoman vid den tiden i Kungsträdgården utanför Volvos showroom. Gå in och titta på Indigon som står där och du kommer att sälja din Jaguar E-type direkt sa vännen Lasse.

Så blev det också för Lars tyckte nog att E-typen hade hunnit bli lite ålderdomlig i konstruktionen efter 10 år tillsammans. Lars beställde Indigon och sålde E-typen men tyvärr blev Indigon ett år försenad och ett år utan entusiastbil var inte tänkbart så det blev en Jaguar Mk2 istället och det är faktiskt en bil som Lars har kvar än idag i mint condition.

Även om Lars tycker att E-typen är en linjeskön och vacker bil så håller han Indigon minst lika högt
– kanske snäppet vackrare till och med. En av de första resorna som företogs med Indigon var till Shetlandsöarna med båt från Bergen till Lerwick för att sedan fortsätta hela vägen upp till Muckleflugga på nästintill obefintliga vägar. Några problem med bilen som idag har rullat lite mer än 6000 mil har Lars aldrig haft – känns lite tryggt med Volvodelar rakt igenom tycker Lars.